|
Częstotliwość wypadania
|
|
07-20-2010, 08:41 PM
|
|||
|
|||
|
Częstotliwość wypadania
Statystyka dla lotto, mini lotto i multi multi, można wybrać od 2 do 100 poprzednich losowań (czy te opcje wystarczają?)
Statystyka pokazuje w tabeli wystąpienia każdej kulki w %, obliczane na podstawie ilości wystąpień dzielonej przez ilość losowań analizowanych *100% Dla każdej statystyki wygenerowanej przez użytkownika jest pokazywany wykres, który można sobie zapisać na dysku! Jak wiadomo człowiek lepiej postrzega pewne zależności graficznie. Dostępne pod adresem http://www.wynikilotto.net.pl/statystyki.htm |
|||
|
07-22-2010, 08:07 AM
|
|||
|
|||
RE: Częstotliwość wypadania
(07-20-2010 08:41 PM)Admin napisał(a): Dostępne pod adresem http://www.wynikilotto.net.pl/statystyki.htm Bardzo przydatna sprawa, ale czy można te wyniki np. "Częstość wypadania na daną ilość losowań" mieć od najczęściej do najrzadziej? A liczby z taką samą ilością wystąpień od najmniejszej do największej w danym przedziale? Mamy w kolejności: 1-2-3-4-5-6-7. Ale wg częstości byłoby: 2-5-4-7-3-1-6. Załóżmy, że 4 i 7 mają taką sama ilość, więc ustawione są jak podałem, a nie dowolnie. |
|||
|
07-22-2010, 08:58 AM
|
|||
|
|||
|
Czyli sortowanie? Zobaczymy, rzecz jest do ogarnięcia.
![]() Czy plik .csv otwieralny w excelu, dostępny do ściągnięcia po wygenerowaniu statystyki też się przyda?
|
|||
|
07-22-2010, 09:44 AM
|
|||
|
|||
(07-22-2010 08:58 AM)Admin napisał(a): Czyli sortowanie? Zobaczymy, rzecz jest do ogarnięcia. Jakby jeszcze można było te wyniki w poziomie mieć a nie pionowo w tym pliku - tak ja się ze strony Pasko pobiera...czyli od najczęstszych do najrzadziej w danym przedziale losowań...wielkie dzięki. A, mi główni chodzi o Mini, ale w MM też zapewne się przyda - jak nie mi to innym.
|
|||
|
07-22-2010, 09:49 AM
|
|||
|
|||
|
tzn jak dokładniej?
|
|||
|
07-22-2010, 10:21 AM
|
|||
|
|||
(07-22-2010 09:49 AM)Admin napisał(a): tzn jak dokładniej? No rzeczywiście, napisałem, a... Wybieram sobie z ilu losowań. Dostaję wynik w tabeli: liczba, ile razy, %. Mnie osobiście % jest niepotrzebny, ale nie razi. Ale muszę szukać która liczba ile razy. Załóżmy, że jest taka możliwość: ile razy, liczba, %. Nie będę się kłócił o poziomo, bo widzę, że lepiej pionowo wychodzi, a samemu można sobie to zmienić jak się chce w excelu. Grunt, że byłoby w tym pliku określone z ilu losowań i liczby ustawione od najczęstszej do najrzadszej. Oczywiście takich plików można przecież sobie stworzyć ile się chce, choć na razie nie ma możliwości z jakiego przedziału - np. chce z 10 losowań, ale od 5 wstecz. W załączniku wygenerowałem MIni z 20 losowań, przy czym "ostatnie 20" a nie dowolne 20. |
|||
|
07-23-2010, 06:56 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-23-2010 06:57 PM przez Spoke.)
|
|||
|
|||
|
" można wybrać od 2 do 100 poprzednich losowań "
100 to moim zdaniem za mało. Statystyka i jej odchylenia które nas interesują będą najlepiej zobrazowane na 100/1000/5000/ wszystkich losowaniach. Na początek może wystarczyć 100 |
|||
|
07-24-2010, 05:37 PM
|
|||
|
|||
(07-23-2010 06:56 PM)Spoke napisał(a): " można wybrać od 2 do 100 poprzednich losowań " Do mojej propozycji dodałbym możliwość wybierania np 10, ale z pominięciem ostatniego (ta liczba również określana). Czyli np. wybieram od najczęstszej do najrzadszej z zadanej liczby loaowań, ale pomijam np. ostatnie i przedostatnie. Ps. A tak w ogóle, to kolor mi się podoba tej strony!!! |
|||
|
07-24-2010, 06:38 PM
|
|||
|
|||
|
Nie mam na razie zbytnio czasu na te udoskonalenia ale biorę je pod uwagę
![]() Cytat:Ps. A tak w ogóle, to kolor mi się podoba tej strony!!! Dzięki, tylko użytkowników brakuje, trzeba rozruszać forum, a będzie dobrze. |
|||
|
07-27-2010, 11:04 AM
|
|||
|
|||
(07-24-2010 06:38 PM)Admin napisał(a): Nie mam na razie zbytnio czasu na te udoskonalenia ale biorę je pod uwagę Bo są wakacje. A tak to wszystko jest OK, tylko Twój brak czasu... Gdybym umiał to dobrze zrobić, sam bym to zrobił, ale Makra mi jakoś nie wychodzą... |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|